Oppdal – et vidt spenn av aktiviteter og opplevelser

Oppdal er et handelssentrum med et mangfold av restauranter, aktiviteter og tilbud, med et av Norges flotteste landskap rett utenfor dørstokken.

Fjellferie i Oppdal er synonymt med flotte turer i tilrettelagte stinett, enten man driver med sykling eller vandring. I tillegg er det mange flotte steder å klatre i, eller man kan legge ivei på topptur. Det er et eldorado for barnefamilier, og en perle for aktive og eventyrlystne mennesker i alle aldre.

Et velutviklet kulturlandskap med beitende sau, og et sentrum i full utvikling med et bredt utvalg av butikker og spisesteder, begge deler er Oppdal.

I tillegg kan du få en smak av den franske riviera om du drar vestover til Gjevilvassdalen og besøker den flere kilometer lange, hvite stranda Rauøra. Her finner du også Gjevilvasshytta som både har dagservering og er overnattingssted for fotturister som skal gå Trekanten, den berømte fjellstrekningen i Trollheimen.

Sør i Oppdal ligger herskapelige Kongsvoll, utgangspunkt for turer på Dovrefjell og Sunndalsfjella nasjonalpark, hvor man kan besøke moskusen og villreinens rike.

Moskussafari, elgsafari, rafting, juving og zipline-parker er blant aktivitetene man kan bryne seg på i fjellbygda, hvis man da ikke bare pakker sekken og vandrer av gårde ut i fjellheimen i trygge omgivelser med et hav av plass å områ seg på. I Oppdal er det utsiktssteder på hver en topp. Vil man ha historiske opplevelser, kan man besøke det store gravfeltet vikingene brukte, her finner man turstier og informasjonstavler, og bilder av gjenstandene som er gravd ut her.  Oppdalsmuseet har også flotte bygninger og mer enn 5000 gjenstander fra gamle dager.

I mathallen finner du bakeriet Sprø, som tilbyr fersk bakst hver dag. Foto: Bakeriet Sprø

Både i sentrum og i utkantene er det et bredt spekter av spisesteder, midt i kjernen av Oppdal ligger Mathallen med populær kaffebar og håndverksbakeri. Det er flere kaffebarer her, og i tillegg finner du spisesteder med at fra hjemmelaget tradisjonsmat til pizza og vårruller på menyen. Blant annet kan du oppleve  jernbanehistorie på restauranten «Perrongen» eller få urbane vibber på Skiferterrassen. Du kan også hver dag i sommersesongen ta gondolen opp til «The Hill 1125» og smake på pizza stekt i to italienske steinovner, i restauranten som også er et utsiktspunkt.

Badeliv, fisking i ørretvann og elver, samt spennende utkanter med flere eksotiske serveringssteder, det er også ting Oppdal kan by på.  Trenger man en dag innendørs, finnes badeanlegg og kino i kulturhuset, og det arrangeres konserter og andre kulturelle opplevelser som man kan få informasjon om i den veldrevne turistinformasjonen midt i sentrum.

Velkommen til Oppdal i sommer!

Er du ute etter ett adrenalinkick er juving noe for deg! Turen gir godt sug i magen og du vil kjenne på høyden. Du følger elva, ned naturlige sklier, slik som denne på bildet. Turen avsluttes med en høy via ferrata. Mer dramatisk og spektakulær juving finnes ikke i Norge! Foto: Opplev Oppdal

OPP